Σκιάθος

Η πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη είναι ένα νησί προικισμένο από τη φύση. 
Η Σκιάθος έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή όμως προσφέρεται και για ήρεμες διακοπές.

 


 

Παλιά πόλη

Παλιά πόλη

Σοκάκια χώρας

Σοκάκια χώρας

Χώρα Σκιάθου

Χώρα Σκιάθου

Παραλία Μπανάνα

Παραλία Μπανάνα

Παραλία Λαλάρια

Παραλία Λαλάρια

Παραλία Κουκουναριές

Παραλία Κουκουναριές

Κάστρο

Κάστρο

Νυχτερινή άποψη του λιμανιού

Νυχτερινή άποψη του λιμανιού

Μπούρτζι

Μπούρτζι


Τοποθεσία

Η πόλη της Σκιάθου, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού με μεγάλη τουριστική κίνηση έχει ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ μπαρ, έντονη νυχτερινή ζωή. Από το παλαιό λιμάνι ξεκινούν εκδρομικά σκάφη που μεταφέρουν τους παραθεριστές στις μαγευτικές παραλίες του νησιού, στο Κάστρο, στα Λαλάρια, στο κοντινό νησάκι του Τσουγκριά, στη Σκόπελο και στην Αλόννησο. Στη μαρίνα φιλοξενούνται πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη και ταχύπλοα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Μπούρτζι, το μνημείο εκτελεσθέντων του υποβρυχίου Λάμπρος Κατσώνης, τη λαογραφική έκθεση που στεγάζεται στο πνευματικό κέντρο Σκιάθου, τον Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών, την οικία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την εκκλησία της Παναγίας της Λιμνίας, τον Ανεμόμυλο που λειτουργεί ως εστιατόριο, τη λίμνη, υγρότοπο πέρασμα αποδημητικών πουλιών, τη γραφική πευκόφυτη περιοχή της Πούντας, τον Ξάνεμο, ενώ θα απολαύσετε τη θαλάσσια διαδρομή - Λιμάνι - Λαλαριά - Κάστρο.

Οδικώς ή με εκδρομικό σκάφος μπορείτε να επισκεφθείτε την αμμουδερή παραλία της Ασέληνου. Μπορείτε να κολυμπήσετε, επίσης, στο Μικρό Ασέληνο, στις Αλυγαριές και στην Κεχριά (Παραντάιζ). Μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για έντονη νυχτερινή ζωή όσο και για ήρεμες διακοπές παρουσιάζει ο τουριστικός οικισμός αχλαδιές όπως και οι Καναπίτσα και Ζανεριά. Η διαδρομή Καναπίτσα - Καλαμάκι - Κουτσούρι - Βρομόλιμνος θα σας εντυπωσιάσει.

Από το Κάστρο μπορείτε να απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και από το Κάστρο ένα μονοπάτι θα σας οδηγήσει στην παραλία. Κοντά στις ακτές βρίσκονται οι βραχονησίδες Καστρονήσια. Η Κατσαρού έχει πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και κοντινή παραλία τον Μικρό Βασιλιά. Στον Κολιό θα βρείτε μία αμμουδερή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και στον Βρομώλιμνο θα συναντήσετε μία μικρή λίμνη κοντά στη θάλασσα.

Περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους είναι οι Κουκουναριές. Στο άκρο της παραλίας εκβάλλει μικρό ποτάμι που οι όχθες του συνδέονται με γραφικό γεφύρι. Στην περιοχή υπάρχει ο βιότοπος των κουκουναριών με πλούσιο πτηνοπανίδα και χλωρίδα, προστατευόμενη περιοχή από Natura 2000. Επισκεφθείτε τη μαγευτική περιοχή της Μπανάνας και στη συνέχεια της Μπανάνας θα βρείτε τη Μικρή Μπανάνα, παραλία με μπιτς μπαρ. Η Μεγάλη Άμμος και η Φτελιά έχουν αξιόλογη τουριστική κίνηση. Η Μονή Ευαγγελιστρίας προσφέρεται για περιήγηση και ξενάγηση στις διάφορες εκθέσεις, επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και ξεκούραση στο μοναδικό παραδοσιακό καφενείο. Επίσης, πραγματοποιούνται επισκέψεις στα ξωκλήσια και τις μονές του Αγίου Χαραλάμπους και της Κεχριάς.

Ο Πλατανιάς είναι παραθεριστικός οικισμός απλωμένος σε περιοχή γεμάτη πλατάνια και στην παραλία του, την Αγία Παρασκευή πραγματοποιούνται θαλάσσια σπορ. Απλωμένος γύρω από την ομώνυμη παραλία είναι ο Τρούλλος που είναι τουριστικό θέρετρο με μεγάλη κίνηση. Από τον Τρούλλο αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τις βραχονησίδες Τρουλλονήσι.

Οι νησίδες ΔασκαλονήσιΠρασσόνησοΤρουλλονήσιΜαρίνεςΚαστρονήσια βρίσκονται κοντά στη Σκιάθο. Επίσης, οι βραχονησίδες Μυρμήγκια, το Ασπρονήσι, ο Μαραγκός, το Ρέπι, το μαγευτικό νησάκι Τσουγκριά και το Τσουγκριάκι.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Σκιάθο για τις θερινές σας διακοπές δοκιμάστε ψάρια και θαλασσινά και αγοράστε "Άσπρο" (γλυκό του κουταλιού με αμύγδαλα), υφαντά, κρασί, τσίπουρο, λικέρ, γλυκά κουταλιού κ.ά.

logo 300p